Welke trouwfotograaf past bij jullie?

Er zijn zoveel fotografen, hoe maak je een nu een keuze?

Allereerst zullen jullie denken aan het prijskaartje. Je kunt aan de hand van jullie budget natuurlijk al een selectie maken. Let wel op dat dit niet het enige is waar je naar moet kijken. Een bruidsfotograaf is de hele trouwdag aan jullie zijde. Zorg dat je een leuke klik hebt en dat de stijl jullie aanspreekt. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie deze foto’s jaren later nog prachtig vinden.

Persoonlijkheid fotograaf

Luister naar je gevoel bij het uitzoeken van een trouwfotograaf. Een fotograaf is heel de dag bij jullie aanwezig dus het is belangrijk dat jullie je comfortabel voelen en dat je goed met hem/haar kunt opschieten.

Werkwijze trouwfotograaf

Iedere fotograaf heeft een eigen stijl. Je hebt fotografen die alles zelf in de hand willen hebben en mensen verteld hoe ze moeten staan en poseren. Sommigen gebruiken altijd (ook bij daglicht) hun eigen licht zoals een flitser om mooie dramatische en artistieke foto’s te maken. Andere fotografen werken alleen met daglicht en fotograferen de situatie zoals het is op een spontane manier. Een combinatie van deze stijlen is natuurlijk ook mogelijk.

Bewerking foto’s

Een slechte foto wordt door nabewerking geen goede foto. Een goede foto kan door nabewerking net een beetje extra krijgen. De ene trouwfotograaf besteedt uren aan een foto om alles perfect te krijgen en de ander maakt een foto alleen iets lichter of donkerder. Het is maar net wat jullie mooi vinden. Het is namelijk niet de bedoeling dat jullie achteraf nog filters over de foto’s moeten gaan gebruiken omdat jullie de kleuren bijvoorbeeld niet mooi vinden.

Alleen digitale foto’s?

Kijk goed wat er bij de prijs inbegrepen zit. Zijn het alleen een paar digitale foto’s of krijgen jullie ook alle foto’s op een usb, een album of misschien ook wel een pre-weddingshoot? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, maak dus goede afspraken met jullie fotograaf.

Ervaring bruidsfotograaf

Het is fijn als de fotograaf al wat ervaring heeft met het fotograferen van bruiloften zodat hij/zij ook goed kan reageren op momentjes die niet volgens planning lopen. Op deze manier kan de fotograaf met jullie meedenken. Ook kun je kijken of de trouwfotograaf om kan gaan met verschillende situaties waarbij het licht niet perfect is zoals een binnen waarbij alleen kunstlicht is of tijdens het feest.

Communicatie

Naast jullie trouwdag zullen jullie ook contact vooraf en achteraf hebben met jullie fotograaf. Het begint al met de kennismaking. Daarna zullen de mogelijkheden en jullie wensen worden besproken. Hier horen ook afspraken bij. Zorg dat alles goed is vastgelegd.

Als je kiest voor een complete bruidsreportage krijg je vaak ook extra’s zoals een album of een fotocollage. Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat er allemaal mogelijk is, zodat je niet achteraf teleurgesteld bent als je iets mist waar je wel graag had willen hebben.

Nieuwsgierig geworden naar mij?

Nieuwsgierig geworden naar mij? Stuur een berichtje via mail of whatsapp en ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk. Telefonisch ben ik door mijn wisselende werkzaamheden niet altijd bereikbaar, maar wil je mij wel graag spreken dan bel ik je graag terug.

Fotograaf Angela Kiemeneij uit Oirschot. Je kunt bij haar terecht voor een spontane fotoshoot in de bossen met je familie of een complete bruiloftreportage.