Tips Fotoshoot

Wat leuk dat je een fotoshoot bij mij hebt geboekt! Nu komt de volgende vraag: wat doe je aan? Het belangrijkste is dat je kleding aan doet waarin je je goed voelt en bij je past.  Dit zie je namelijk ook terug op de foto’s. Verder hangt het een beetje af of je alleen op de foto gaat of met meerdere mensen.

Neem contact op

Kleding

Als je alleen op de foto gaat, hoef je met niemand rekening te houden en kun je gewoon aan doen wat je wilt en waar jij je goed bij voelt. Ga je met meer mensen op de foto is het mooier om er een geheel van te maken. Probeer een beetje met elkaar af te spreken wat jullie aan doen.

Vermijd fel rood/roze, drukke prints en grote teksten, omdat dit je hiermee vaak de aandacht naar deze persoon trekt. Iedereen is op de foto even belangrijk!

Zwarte/donker bruine truien zou ik niet aan doen, omdat dit vaak depri overkomt op een foto. Pastelkleuren of een wit shirt met een blauwe spijkerbroek (oftewel de kleuren blauw en wit) doen het wel altijd goed!

Wil je graag spontane foto’s, die ik voornamelijk maak, laat dan de korte rokjes, jurkjes en hakken thuis. Doe vooral iets aan wat makkelijk zit, zodat je je goed kunt bewegen en je rokje niet continue naar beneden hoeft te trekken.

Accessoires

Accessoires maken de foto’s vaak ook leuk en relaxter. Denk hierbij aan persoonlijke spullen, misschien speel je wel een muziekinstrument of beoefen je een bepaalde sport.

Voor kinderen is het wel handig om iets van speelgoed of knuffels mee te nemen. Probeer deze niet meteen te laten zien, deze kunnen tijdens de fotoshoot namelijk als verrassing wel van pas komen.

Voor de rest kun je het zo gek maken als je wilt. Je kunt er ook zelfs een thema aan hangen, het is maar net wat je zelf wilt! 

Schoenen

Doe schoenen aan die bij je passen en die je fijn vindt lopen, eventueel zul je een stukje moeten lopen om bij een mooie locatie te komen. Daarnaast is het slim om rekening te houden met het weer.

Zo nog eventjes twee belangrijke dingetjes, afhankelijk van het pakket duurt de fotoshoot 30/45/90 minuten dus zorg dat je op tijd bent en neem je goede zin mee!