Waar kun je het beste foto’s maken? In deze blog ga ik je iets vertellen waar je op moet letten bij het zoeken van een fotolocatie voor een fotoshoot.

Zonder licht, geen foto

Voldoende licht is het belangrijkste voor het maken van foto’s! Dit hoeft niet altijd natuurlijk daglicht te zijn, maar dat kunnen ook flitsers zijn. Het is belangrijk om van te voren met de fotograaf te bespreken waar de fotoshoot gehouden wordt en of er voldoende licht aanwezig is. 

Natuurlijk is dit ook afhankelijk van het seizoen en het tijdstip.

Tijdstip

Over het algemeen is de beste tijd in winter tussen 10.00-14.00 uur. In de zomer is dit van 09.00 tot 11.00 uur en van 17.00 – 20.00 uur.

Wil je toch buiten deze tijden foto’s maken zorg dan dat er voldoende plekjes in de schaduw zijn bij te veel licht of dat de fotograaf kunstlicht zoals flitsers meeneemt.

Het allermooiste tijdstip is tijdens de zonsondergang oftewel de golden hour.

Wat past bij jullie?

Er zijn verschillende locaties te bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bossen, in de stad, in een skatepark, in een kas, op de boerderij, in de duinen of misschien wel in een pretpark of dierentuin.

Het is maar net wat bij jullie past en wat jullie leuk vinden.

Zelf maak ik zoveel mogelijk foto’s buiten in de natuur. Maar bij een newborn/baby is het het fijnste om de fotoshoot bij jullie thuis foto’s te houden. Vanwege de temperaturen en de sfeer.

Met wie ga je op de foto?

Hou rekening met de andere mensen met wie je op de foto gaat. Kinderwagen of rolstoel? Kies dan geen locatie met alleen los zand. Er zijn genoeg leuke locaties met rolstoelpaden.

Ga je met meerdere mensen op de foto? Zorg dan voor voldoende ruimte. Op een smal bospad kun je natuurlijk niet zo goed een groepsfoto maken.

Kom je erg vaak met je familie op een bepaalde plek? Misschien is dit dan wel een leuke locatie om het te houden.

Wat wil je doen met de foto’s?

Denk van te voren na wat je met de foto’s wilt gaan doen. Als je bijvoorbeeld de foto’s in je woonkamer aan de muur wilt hangen, kijk dan of de kleuren van de achtergrond passen in je interieur.

Bereikbaar

Zorg dat de locatie goed bereikbaar is vanaf de plek waar je je auto neerzet. Je wilt natuurlijk geen half uur door de modder lopen voordat je op de plek bent om foto’s te maken.

Graag een thema fotoshoot?

Je kunt je kleding aanpassen aan een bepaald thema maar ook de locatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boerderij.

Weet je het nog niet?

Eigenlijk kun je overal foto’s maken, maar ik heb wel een aantal favoriete plekjes waar ik graag naar toe ga. Bespreek met mij je wensen en dan zullen we samen kijken wat het beste bij je past!