Zwangerschapsshoot

Hoera, je bent zwanger! Gefeliciteerd! Een bijzondere tijd.

Vergeet niet te genieten van je zwangerschap, want voor je het weet is de baby er. Dit moment is een mooie gelegenheid om foto’s te maken van jezelf met de baby in de buik, de aanstaande papa en eventueel broertjes en zusjes! Boek een zwangerschapsshoot.

Hoe leuk is het om later samen de foto’s terug te kijken van deze mooie periode? Niet iedereen gaat graag op de foto maar ik neem er graag de tijd voor om iedereen op zijn/haar gemak te stellen en er echt iets leuks van te maken. Ik zal jullie begeleiden waardoor we een fotoshoot krijgen vol met interactie en leuke momenten.

Daardoor geen stijve geposeerde foto’s, maar spontane foto’s waar je later nog lang van kunt nagenieten.

Boek nu
Wanneer en waar?

Normaal gesproken raad ik het aan om een zwangerschapsshoot tussen de 28 en 34 weken te laten maken. Rond deze tijd is je buik mooi aanwezig en ben je als het goed is nog een beetje fit. De zwangerschapsshoot kan gezellig bij jullie thuis plaatsvinden. Ik maak hierbij graag gebruik van de babykamer en jullie slaapkamer op het grote bed. Maar een fotoshoot op locatie kan ook heel mooi zijn, bijvoorbeeld in de bossen.

Wat trek je aan?

Weet je niet goed wat je aan moet trekken? Geen paniek. Ik geef hieronder alvast drie tips:

  1. Zorg dat de contouren van je buik goed te zien zijn. Dit kun je doen door met je blote buik op de foto te gaan. Maar het kan ook makkelijk door aansluitende kleding aan te doen zoals een strakke jurk. Als zelf geen strakke kleding hebt kun je ook je handen gebruiken om de buik zichtbaar te maken, door één hand boven je buik en de andere hand onder je buik te houden.
  2. Draag zoveel mogelijk effen kleding en niet te veel sieraden. De aandacht wil je zoveel mogelijk houden op jouw buik houden.
  3. Ga je met je partner en/of kinderen op de foto? Probeer de kleding dan een beetje op elkaar af te stemmen. Maar draag niet allemaal dezelfde kleur kleding, wissel juist af zodat je buik niet wegvalt in de achtergrond.

Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt in je kleding! (ook al is het misschien niet helemaal effen)

Werkwijze

Afspraak maken

Een fotoshoot begint bij het maken van een afspraak. Dit kan door te mailen of via WhatsApp, maar mocht het kortdag zijn kun je natuurlijk ook altijd bellen.

Voor de fotoshoot neem ik samen met je door wat je wensen en ideeën zijn. Vervolgens gaan we kijken wat er allemaal mogelijk is. De betaling is altijd vooraf. Je ontvangt van mij altijd een factuur via mail met alle gegevens.

De locatie

Een fotoshoot kan in principe overal, denk aan de bossen, in de stad, bij een kasteel, in de dierentuin of misschien wel gewoon bij je thuis. Je kunt met zo veel mensen en eventueel huisdieren op de foto als je wilt. Daarom fotografeer ik alleen op locatie.

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht, maar bij sommige omstandigheden heb ik toch een flitser of extra licht nodig. Mocht je met een grote groep op de foto gaan zal ik van te voren met je gaan bespreken hoe we dit gaan aanpakken. Download hier de “Tips Fotoshoot” door hieronder op de button te klikken.

Klik hier voor tips

Kleding

Het belangrijkste is dat jij jezelf goed voelt in de kleding die je aantrekt. Dat straal je ook uit op de foto! Er is tijdens de fotoshoot tijd om een keer te wisselen van kleding, hou er alleen wel rekening mee dat er niet op elke locatie een paskamer aanwezig is.

Fotoshoot

De fotoshoot duurt ongeveer een uur. Tijdens het fotograferen neem ik de tijd voor je. Ik geeft tips en help je met een ontspannen en spontane houding. Dit kunnen bijvoorbeeld kleine opdrachtjes zijn.

Mocht je met meerdere mensen op de foto willen gaan, is het handig om van te voren een lijstje te maken met verschillende combinaties van personen die samen op de foto gaan zodat we niemand vergeten. De verschillende “poses” komen dan vanzelf!

Na de fotoshoot

Er worden vaak rond de 200 foto’s gemaakt. Gemiddeld selecteer en bewerk ik 40-60 digitale bestanden. Met bewerken van de foto’s bedoel ik dat ik een eigen stijl geef aan de foto’s. Ik bewerk nooit zonder overleg personen veel anders dan ze in het echt zijn.

De foto’s!

Ongeveer 2 weken na de fotoshoot ontvang je van mij de inloggegevens van jullie persoonlijke online gallerij. Vanuit deze online presentatie kun je jouw favoriete foto’s selecteren en downloaden. Ook kun je deze gallerij delen met familie en/of vrienden.

Meer!

Wil je graag meer digitale foto’s, afdrukken, een fotoboek of een foto op canvas/aluminium/hout? Neem dan contact op.

Nog meer!

Wil je graag iemand verrassen? Wat dacht je van een cadeaubon voor een professionele fotoreportage!

Kijk dan eens hier!

Meer info over cadeaubonnen
Geef een fotoshoot cadeau!

Wil je graag iemand verrassen? Wat dacht je van een cadeaubon voor een professionele fotoreportage! De cadeaubon wordt mooi verpakt als een cadeautje, net weer even iets anders en klaar om te geven. Daarnaast is de cadeaubon minimaal 1 jaar geldig, dus tijd genoeg om een fotoshoot te boeken.

Natuurlijk kun je het ook kun je het ook cadeau geven aan jezelf!

Bestel een cadeaubon

Check de webshop

Voor allerlei fotolijstjes en foto-accessoires

Ga naar de webshop